Teaimádók klubja

a sokoldalú citromfű – 3. rész – mint étel, ital összetevője

Citromfüves-tejfölös csirkecomb (www.mindmegette.hu)

index

Fogunk 6-8 csirkecombot, amit besózunk és félre tesszük egy kisidőre. A sütőt előmelegítjük. Ezalatt a citromfüvet megmossuk és kézzel összecsipkedjük. 4 dl tejföl egy részével kikenjük a jénait, beletesszük a combokat. A megmaradt tejfölbe beletesszük a citromfüvet, sóval, borssal, citromlével ízesíthetjük és rákenjük a combok tetejére. Mehet a sütőbe és körülbelül ¾ – 1 óra alatt elkészül.

Citromfű szörp (www.nosalty.hu)

citromfűszörp2

Két liter vízbe két darab felkarikázott citromot és két csokor citromfüvet teszünk. Hűvös helyre félre tesszük és egy napig állni hagyjuk. Másnap hozzáadunk 50 g citromsavat és 2 kg cukrot, majd tűzön felforraljuk. Negyed órát hagyjuk forrni, majd leszűrjük, üvegekbe töltjük, dunsztolva eltesszük.

 

Citromfüves keksz Mandy konyhájából (http://www.mandykertje.hu/2013/08/gunnebo-alom-citromfuves-keksz.html)

A receptet Mandy konyhájában találtam, ő pedig az IKEA szakácskönyvéből leste el. J Próbáljátok ki milyen az íze, szerintem ami süti, az csak jó lehet J Íme a recept: Az 5 dkg vajat és 0,5 dl olajat habosra kell keverni 1,5 dl kristálycukorral és egy teáskanál vaníliás cukorral. Ehhez hozzáadjuk a 2,5 dl lisztet illetve a 1,5 teáskanál szalakávét/ sütőport / szódabikarbónát (én mindent utóbbival sütök). Végül 1 csokor körülbelül fél liter citromfű levelet összetépkedünk és hozzáadjuk a masszához. Egy sütőpapírra kis adagokban ráhelyezzük a tésztát, figyelembe véve, hogy a sütés során széltében is nőni fog a kekszünk. Végül előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük, és ha kész van, hagyjuk kihűlni a tepsin – figyelmeztet minket Mandy -, mert forrón törik a kekszünk.

Egészségetekre!  🙂

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!