Citromfüves-tejfölös csirkecomb (www.mindmegette.hu)
Fogunk 6-8 csirkecombot, amit besózunk és félre tesszük egy kisidőre. A sütőt előmelegítjük. Ezalatt a citromfüvet megmossuk és kézzel összecsipkedjük. 4 dl tejföl egy részével kikenjük a jénait, beletesszük a combokat. A megmaradt tejfölbe beletesszük a citromfüvet, sóval, borssal, citromlével ízesíthetjük és rákenjük a combok tetejére. Mehet a sütőbe és körülbelül ¾ – 1 óra alatt elkészül.
Citromfű szörp (www.nosalty.hu)
Két liter vízbe két darab felkarikázott citromot és két csokor citromfüvet teszünk. Hűvös helyre félre tesszük és egy napig állni hagyjuk. Másnap hozzáadunk 50 g citromsavat és 2 kg cukrot, majd tűzön felforraljuk. Negyed órát hagyjuk forrni, majd leszűrjük, üvegekbe töltjük, dunsztolva eltesszük.
Citromfüves keksz Mandy konyhájából (http://www.mandykertje.hu/2013/08/gunnebo-alom-citromfuves-keksz.html)
A receptet Mandy konyhájában találtam, ő pedig az IKEA szakácskönyvéből leste el. J Próbáljátok ki milyen az íze, szerintem ami süti, az csak jó lehet J Íme a recept: Az 5 dkg vajat és 0,5 dl olajat habosra kell keverni 1,5 dl kristálycukorral és egy teáskanál vaníliás cukorral. Ehhez hozzáadjuk a 2,5 dl lisztet illetve a 1,5 teáskanál szalakávét/ sütőport / szódabikarbónát (én mindent utóbbival sütök). Végül 1 csokor körülbelül fél liter citromfű levelet összetépkedünk és hozzáadjuk a masszához. Egy sütőpapírra kis adagokban ráhelyezzük a tésztát, figyelembe véve, hogy a sütés során széltében is nőni fog a kekszünk. Végül előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük, és ha kész van, hagyjuk kihűlni a tepsin – figyelmeztet minket Mandy -, mert forrón törik a kekszünk.
Egészségetekre! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: