Ananászos mézes csirke csemege kedvesünknek!

Egy hónap és itt a Valentin nap. Sokan szívből gyűlölik ezt a napot. Én viszont úgy állok hozzá, hogy hoppá egy újabb alkalom, hogy szegény páromat halálra szeretgessem. 🙂 Tehát nekünk ez egy átlagos találkanap xD Mi még nem élünk együtt, így nem főzők rá nap mint nap, ebből a szempontból mégiscsak különleges. Szeretem, ha pocakot rak és megnyalja a tíz úját a főztöm után  🙂

Szeretnék Veled megosztani egy finom és egyszerű ételt, ami bárhol megállná a helyét.

Ez a zacskóban készített mézes ananászos csirke.

Igazából ízlés dolga, hogy a mennyiségeket hogy válogatjuk össze, de szükségünk lesz…

köret

A sütőzacskó nagyon praktikus, zsiradék nélkül készülhetnek benne az ételek, és magára hagyhatod, akár hosszabb időn át, és közben párhuzamosan ezernyi dolgot tudsz csinálni J Leszedjük a combok bőrét, a csupasz combocskákat beletesszük a zacskóba. Én lusta voltam, és konzervananászt használtam. Leöntöttem a levét és a csirke mellé tettem az ananászdarabokat, és nyomtam rá egy kis mézet, úgy „anblock” mindenhova. Nem túl sokat, mert később is fogok rá mézet tenni. Lezárom a sütőzacskó száját, jól elkötöm, belefektetem a tepsibe, megszurkálom a zacskó tetejét egy kicsit. Már repülhet is a sütőbe. Primitív régi veterán gáztűzhelyem van, így én kb. majdnem a legnagyobb lángon sütöm így egy órán át, majd kiveszem, felvágom a sütőzacskót, szétnyitom a száját, teszek rá még mézet – általában sokat, édesen szeretem J -, és max fél órára visszateszem, hogy a méz rápiruljon a húsra.

Amint betetted a húst a sütőbe, előkapod a frigóból a mirelit krumplit, és elkezded kisütni J Én erre számolnék úgy háromnegyed órát. Utána szellőztetés, és gyors zuhany. Ránézünk a húsra, ha több mint egy óráig lenne benn, nem történik semmi! J Szépen visszatesszük nyitott zacskóval plusz mézzel megcsorgatva. Visszatérünk a készülődéshez… kis smink, cuki ruci. Nekem háromnegyed óra bőven elég, hogy elkészüljek. J Ha késésben lennél, kérd meg a párod, hogy tegye magát hasznossá és bontsa ki a bort! J

Ennyi édestől már nem fogja a sütit kívánni, – ne is bajlódj sütéssel – így lehetsz Te a desszert… amivel megkoronázod a párod estéjét 😉

Hajrá csajok! Bármikor bevethető!

Ui.:

Ha nagyon egészségesen szeretnéd elkészíteni, akkor tartsd meg a sütőzacskót – így zsiradék nélkül készül el -, szedd le a húsról a bőrt, és ne használj konzervananászt, mert abban rengeteg a plusz cukor. Továbbá köretként a rizst részesítsd előnyben.

Címkék: ,
Tovább a blogra »