Teaimádók klubja

a sokoldalú citromfű – 3. rész – mint étel, ital összetevője

Citromfüves-tejfölös csirkecomb (www.mindmegette.hu) Fogunk 6-8 csirkecombot, amit besózunk és félre tesszük egy kisidőre. A sütőt előmelegítjük. Ezalatt a citromfüvet megmossuk és kézzel összecsipkedjük. 4 dl tejföl egy részével kikenjük a jénait, beletesszük a combokat. A megmaradt tejfölbe beletesszük a citromfüvet, sóval, borssal, citromlével ízesíthetjük és rákenjük a combok tetejére. Mehet a sütőbe és körülbelül ¾… Tovább »

A sokoldalú citromfű – 2. rész, mint szappan és ajakbalzsam

Nos, a szappankészítés tudományában sajnos nem vagyok otthon – bár nagyon jó lenne, de mindent nem lehet J -, viszont az otthonomban tartok citromfüves szappant, amit imádok! Az egyik hazai manufaktúra gyártja megfizethető áron úgy, hogy a minősége is kifogástalan. A citromfű darabok benne vannak a szappanban, használata során kellemes citrusillat árad a fürdőben. Ami… Tovább »

A sokoldalú citromfű – 1. rész – mint tea

A citromfű zöld, közönségesnek tűnő növény, azonban kinézete ellenére igazi csodaszer. Készülhet belőle tea, szappan, ajakbalzsam, illóolaj továbbá a konyhában is nyugodtan felhasználhatjuk ételek, italok ízesítéséhez. Először beszéljünk egy kicsit arról, milyen hatása van, ha teaként fogyasztjuk. Azoknak, akik alvási problémákkal küzdenek, nagyon jót tesz, ha elalvás előtt egy órával isznak egy kis citromfű teát,… Tovább »

Kedves Olvasó!

  Szeretnélek Téged köszönteni a Teaimádók klubjának blogján egy Csitáry-Hock Tamás idézettel melynek címe „Van a kávé”. Mivel számomra a tea jelenti azt, amit az írónak a kávé, így remélem, megbocsájtható, hogy ezt a remek gondolatot kicsit magamra és a Teaimádókra formálom. Ez a gondolatköltemény híven kifejezi mit jelent a tea, a teázás élménye. „Van… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!